FÖRSKOLA OCH SKOLA
ALLA TIDERS KOSTPOLICY
Alla Tiders Matlagare serverar god matt av högsta kvalitet, med bra näringsinnehåll. Lunchen ska vara något man ser fram emot under dagen.
Lunchen ska ge pigga, friska barn samt ge ork för lärandet under hela dagen.
Måltiden ska grundlägga en bra relation till mat, svensk husmanskost och goda matvanor, samt betona måltidens sociala inverkan på individ och grupp.
KVALITET
Maten ska vara god, fri från onödiga tillsatser, omväxlande och ska gå att ursprungs- och innehållsdeklareras så långt det är möjligt.
Måltiderna ger barn och elever en näringsrik och sammansatt kost enligt svenska näringsrekommendationer och råd utarbetade av Livsmedelsverket, www.livsmedelsverket.se. Matsedlarna näringsberäknas och innehålsdeklareras.
För att undvika allvarliga och livshotande allergiska reaktioner serveras inte mandel, jordnötter och övriga nötter. Salt och socker används måttligt.
Specialkost tillhandahållas av medicinska (ex. allergier), etiska, (ex. vegetarianer) eller religösa skäl.
Våra kök följer gällande livsmedelslagstiftning och har godkända egenkontrollprogram. Maten tillagas så nära serveringstillfället som möjligt.
Verksamheten utvärderas genom årliga Matrådsmöten eller uppföljningsmöten med uppdraggsgivaren.