SÄNKT MOMS

Torsdag 15 december 2011

 

Alla Tiders Matlagare sänker, med anledning av den sänkta momsen vid årsskiftet,
lunchpriset för externa gäster från 75 kr till 70 kr med start den 1 januari 2012.

Alla Tiders Matlagare avser att med prissänkningen stimulera sysselsättningen
vilket det övergripande målet för reformen är enligt riksdagen.

 

Läs artikel på Svenskt Näringsliv

SVENSKT NÄRINGSLIV


"Riksdagen röstade ja till tusentals nya jobb Sveriges alla krögare och ungdomar har idag fått ett glädjebesked från riksdagen. Momsen på restaurangmat sänks. Nu vågar restaurangbranschen
satsa och nyanställa.

Från och med årsskiftet sänks momsen på restaurangmat till 12 procent. Dagens riksdagsbeslut sätter punkt för den skeva beskattning som varit mellan mat på restaurang och övrig mat, men kommer också skapa tusentals nya jobb. Enligt beräkningar från HUI innebär dagens riksdagsbeslut 10 000 nya jobb på längre sikt.

 – Sänkningen av momsen blir en vitamininjektion för branschen och kommer betyda oerhört mycket för sysselsättningen, säger Eva Östling Ollén, vd på Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare (SHR).

Samtidigt betonar hon att det finns ett starkt politiskt tryck från både regeringen och oppositionen att momssänkningen ska ge ett genomslag  på priserna och/eller sysselsättningen. SHR kommer därför arbeta intensivt med att informera sina medlemsföretag om momssänkningens syfte och vikten av att branschen vårdar momssänkningen. Och SHR har redan fått signaler från branschen om att både prissänkningar och nyanställningar är på gång.

– Flera av de stora kedjorna men även många mindre restauranger, har redan meddelat att de kommer att sänka priserna och/eller nyanställa. Vi är övertygade om att reformen kommer bli en stor framgång, säger Eva Östling Ollén.


• Urklipp från SHR.SE, 2011-11-25

 

NyheterTill nyhetsarkivet

 • 18

  okt

  JULBORD 2017

  Låt Alla Tiders Matlagare hjälpa er med årets julfest, eller varför inte med julmaten på julafton.

 • 4

  sep

  HÖSTBUFFÈ 2017

  Årets höstbuffé finns nu att beställa, klicka här för att se mer.

 • 27

  jun

  KRÄFT BUFFÈ 2017

  Vill du slippa fiska kräftorna själv och bara luta dig tillbaka och njuta av den sista sommarvärmen. Vi hjälper dig gärna med allt till årets kräftskiva!

 • 21

  jun

  SOMMAR BUFFÈ

  Luta dig tillbaka i solstolen och låt oss göra jobbet. Vi har skrivit ihop en sommarbuffé som passar en varm sommardag eller en ljummen sommarkväll.

 • 12

  jun

  KICK-OFF

  Boka kick-offen innan midsommar och vi bjuder på liten dessert!