SÄNKT MOMS

Torsdag 15 december 2011

 

Alla Tiders Matlagare sänker, med anledning av den sänkta momsen vid årsskiftet,
lunchpriset för externa gäster från 75 kr till 70 kr med start den 1 januari 2012.

Alla Tiders Matlagare avser att med prissänkningen stimulera sysselsättningen
vilket det övergripande målet för reformen är enligt riksdagen.

 

Läs artikel på Svenskt Näringsliv

SVENSKT NÄRINGSLIV


"Riksdagen röstade ja till tusentals nya jobb Sveriges alla krögare och ungdomar har idag fått ett glädjebesked från riksdagen. Momsen på restaurangmat sänks. Nu vågar restaurangbranschen
satsa och nyanställa.

Från och med årsskiftet sänks momsen på restaurangmat till 12 procent. Dagens riksdagsbeslut sätter punkt för den skeva beskattning som varit mellan mat på restaurang och övrig mat, men kommer också skapa tusentals nya jobb. Enligt beräkningar från HUI innebär dagens riksdagsbeslut 10 000 nya jobb på längre sikt.

 – Sänkningen av momsen blir en vitamininjektion för branschen och kommer betyda oerhört mycket för sysselsättningen, säger Eva Östling Ollén, vd på Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare (SHR).

Samtidigt betonar hon att det finns ett starkt politiskt tryck från både regeringen och oppositionen att momssänkningen ska ge ett genomslag  på priserna och/eller sysselsättningen. SHR kommer därför arbeta intensivt med att informera sina medlemsföretag om momssänkningens syfte och vikten av att branschen vårdar momssänkningen. Och SHR har redan fått signaler från branschen om att både prissänkningar och nyanställningar är på gång.

– Flera av de stora kedjorna men även många mindre restauranger, har redan meddelat att de kommer att sänka priserna och/eller nyanställa. Vi är övertygade om att reformen kommer bli en stor framgång, säger Eva Östling Ollén.


• Urklipp från SHR.SE, 2011-11-25

 

NyheterTill nyhetsarkivet

 • 22

  jan

  Nya lunchpriser i matsalen från den 1 februari 2018

  Våra råvaror ökar i pris och därmed måste vi höja vårt lunchpris. Från och med den 1 februari 2018 så kommer lunchen kosta 90 kr ink salladsbuffé, bröd, smör, dryck och kaffe. Varmt välkomna

 • 21

  dec

  NYÅRSMENY 2017

  Vill ni ha tid att umgås med gästerna på Nyårsafton istället för att stå vid spisen?! Vi hjälper er med Nyårsmenyn. Det enda ni behöver göra är att värma den själv enligt våra kockars beskrivning. Boka på info@allatidersmatlagare.se eller 0855240739

 • 20

  dec

  STÄNGT I MATSALEN I MELLANDAGARNA

  Den 27,28,29 december har vi stängt i matsalen. Ni är välkomna åter den 2 januari 2018. Vi önskar alla våra lunchgäster en God Jul och Ett Gott Nytt År! Cateringen når ni på 08 552 407 39 för Nyårsbokningar och övriga frågor.

 • 18

  okt

  JULBORD 2017

  Låt Alla Tiders Matlagare hjälpa er med årets julfest, eller varför inte med julmaten på julafton.

 • 4

  sep

  HÖSTBUFFÈ 2017

  Årets höstbuffé finns nu att beställa, klicka här för att se mer.